Overname van onze vermogensbeheerder ACTIAM

De Nederlandse vermogensbeheerder en risicomanager Cardano neemt ACTIAM van moederbedrijf Athora Netherlands over. De afgelopen jaren is Cardano door uitbreidingen en overnames vooral in Engeland gegroeid. De overname van ACTIAM, dat alleen duurzame beleggingsfondsen aanbiedt, biedt Cardano meer expertise op duurzaamheidsgebied. De overname is onder voorbehoud van goedkeuring door de toezichthouder en medewerkersvertegenwoordiging. Na goedkeuring wordt de overname in het eerste kwartaal van 2022 geëffectueerd.

Het pensioenfonds heeft het vermogensbeheer van haar aandelenportefeuille uitbesteed aan ACTIAM. Voorlopig verandert er niets in de dienstverlening door ACTIAM aan het pensioenfonds. De tachtig werknemers van ACTIAM komen in dienst bij Cardano. Het management- en klantenteam blijft voor ons de werkzaamheden uitvoeren vanuit het kantoor in Amsterdam, maar wellicht op termijn vanuit het kantoor van Cardano in Rotterdam.

Het bestuur van het pensioenfonds ontvangt binnenkort nadere informatie van het managementteam van ACTIAM en zal dan de nieuwe situatie beoordelen.