Meerdere pensioenbedragen op Mijnpensioenoverzicht.nl

Vanaf september 2019 staan op het overzicht van Mijnpensioenoverzicht.nl drie verschillende pensioenbedragen. Namelijk het bedrag dat je krijgt als alles gaat zoals verwacht, het bedrag dat je krijgt als de economie tegenzit én het bedrag dat je krijgt als de economie meezit. Deze wijziging geldt voor iedereen die op dat moment pensioen opbouwt.

Meer realistisch beeld van pensioen

Een belangrijke reden voor de wijziging is om mensen een meer realistisch beeld te geven van hun pensioen. En dus om te laten zien dat het bedrag wat zij krijgen ook hoger of lager kan zijn. Door dit te doen, komen mensen hopelijk minder voor een verrassing te staan als het pensioen anders is dan dat zij hadden verwacht. Vooral als het pensioen nog ver weg is, kan er nog veel veranderen op de financiële markt. En dat heeft meestal ook gevolgen voor het pensioen. 

Netto bedragen met AOW

De drie pensioenbedragen die je vanaf september 2019 op Mijnpensioenoverzicht.nl ziet, zijn alle netto én inclusief de AOW. Vanaf 2020 staan de drie verschillende bedragen ook op het Uniform Pensioenoverzicht (UPO).