Uit dienst

Als je uit dienst gaat bij KAS BANK, stopt ook je pensioenopbouw bij Pensioenfonds van de KAS BANK. Dit gaat automatisch. Het pensioen dat je hebt opgebouwd blijft natuurlijk van jou. Als je uit dienst gaat kun je kiezen of je je pensioen bij Pensioenfonds van de KAS BANK laat staan of meeneemt naar de pensioenuitvoerder (pensioenfonds of -verzekeraar) van je nieuwe werkgever.

Wel of geen waardeoverdracht?

Je kunt ervoor kiezen om het opgebouwde pensioen mee te nemen naar je nieuwe werkgever. Dit noemen we waardeoverdracht. Of waardeoverdracht gunstig is, hangt af van de verschillen tussen de pensioenregelingen. Het pensioen dat je hebt opgebouwd wordt namelijk omgerekend naar pensioen in de pensioenregeling van je nieuwe werkgever. De bedragen kunnen verschillen, maar de waarde van je pensioen blijft wel gelijk. Je vraagt waardeoverdracht aan bij de uitvoerder van je nieuwe pensioenregeling.

Pensioen 1-2-3

Elke werkgever heeft zijn eigen pensioenregeling. In de Pensioen 1-2-3 lees je wat je wel en niet krijgt in de pensioenregeling van Pensioenfonds van de KAS BANK. Dat is belangrijk om te weten, bijvoorbeeld als je van baan verandert. Met de Pensioen1-2-3 van Pensioenfonds van de KAS BANK en je nieuwe werkgever kun je de pensioenregelingen vergelijken.