Larissa Gabriëlse

Larissa Gabriëlse (bestuurder van het pensioenfonds): 

“Ik heb een goed bevriende KAS BANK-collega van bijna 63 jaar. Hij is alleenstaand en zegt dat hij dat ook voor de rest van zijn leven zo wil houden. Binnenkort gaat hij met pensioen. Hij stelde me de vraag waarom hij verplicht partnerpensoen heeft opgebouwd. Hij wil helemaal geen partnerpensioen. Ik kon hem gelukkig geruststellen. Het zit namelijk als volgt.”

“Partnerpensioen is een uitkering voor je eventuele partner indien jezelf komt te overlijden. Deels is dat een verzekering die voor iedereen is afgesloten. Maar afhankelijk van wanneer je in dienst kwam bij KAS BANK, bouw je naast pensioen voor jezelf ook daadwerkelijk een ‘potje’ partnerpensioen op. Dat partnerpensioen vertegenwoordigt een bepaalde waarde. Ben je alleenstaand op het moment dat je met pensioen gaat? Dan wordt de waarde van het ‘potje’ partnerpensioen omgezet in extra pensioen voor jezelf. Dat vond mijn collega fijn te horen.”

Hoe ben je bij het bestuur van het pensioenfonds betrokken geraakt?

"Ik ben als bestuurder betrokken bij ViiP (vrouwen in institutioneel pensioen), een vereniging de diversiteit in de pensioensector wil verbeteren. Door zelf als bestuurder bij het pensioenfonds aan de slag te gaan kan ik daadwerkelijk een steentje bijdragen aan het verbeteren van de diversiteit. Hierdoor blijft het niet bij woorden maar kom ik ook in actie."

Hoe belangrijk is pensioen voor jou en waarvoor wil je het gaan gebruiken?

"Pensioen is voor mij heel belangrijk, want ik wil graag als ik met pensioen ben op dezelfde manier kunnen blijven leven als ik nu doe. Ik wil vooral veel lange reizen maken. Daar heb ik nu te weinig tijd voor. Daarom is het belangrijk dat het pensioen dat ik opbouw goed en veilig wordt belegd, zodat er straks ook voldoende kapitaal voor mij is opgebouwd. Dit stelt mij in staat om mooie reizen te maken."